8. Фестивал науке на Дивчибарама

Основци из 12 школа са територије града Панчева учествовали су на 8. Фестивалу науке на Дивчибарама, од 22. фебруара до 1. марта у дечјем одмаралишту на Дивчибарама. Већ осму годину заредом овај програм организује директорка наше школе Бранка Бељић уз подршку града Панчева. Током боравка на Дивчибарама деца су учествовала у програмима које су осмислили професори биологије, хемије, физике и географије који су захваљујући свом радном искуству у школи успели да постигну међупредметно повезивање.

У овој својеврсној промоцији науке међу младима право учешћа имали су награђени ученици на општинским, окружним и републичким такмичењима прошле школске године. Они су могли да се определе за групе физика, хемија, биологија и географија према својим афинитетима. Доминантан је био експериментални рад и примена неких теоретских садржаја уз презентовање у односу на саму теорију. Њихови ментори су били наставница физике Вера Стојановски (ОШ „Васа Живковић“), наставница хемије Марија Милошевић (ОШ „Мирослав Мика Антић“), наставница биологије Милена Јовишић (СМШ „Јован Бандур“ и средња школа „Исидора Секулић“, Београд) и наставница географије Биљана Крстин (ОШ „Васа Живковић“). За спортске и рекреативне активности у слободно време био је задужен наставник физичког Иван Милојевић из ШОСО „Мара Мандић“.

Ученици су у слободно време у преподневним часовима имали организоване шетње по Маљену, прилагођене променљивим временским приликама, а најбољи провод је свакако био освајање Црног врха (1096м). У слободно поподневно и вечерње време играо се стони тенис, а одржан је и турнир. Последње вечери организован је свечани наступ музичке радионице ОШ „Свети Сава“ под руководством наставнице музичког Весне Петков, који су истовремено боравили у одмаралишту. Цео програм је на тај начин успешно реализован уз свесрдну помоћ особља панчевачког одмаралишта и медицинског особља.

Ovaj unos je objavljen pod Некатегоризовано. Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *