Летопис 2018/2019. година

Хол школе је 3. септембра био дупке попуњен…много малишана, жагор деце, срећа и радост … зар то није довољно за срећан полазак у школу… 🙂

Насмејаних лица малишани су нестрпљиво чекали прозивку.

Ову генерацију првака примиле су учитељице Маријана Унчевић, Гордана Гајин Цветкоски и Катарина Ракиџић.

Свечани програм припремили су ученици 2. разреда са својим учитељима.

Чувамо озон, чувамо здравље!

12.septembra 2018., učenici naše škole, sedmog i osmog razreda, učestvovali su u obeležavanju dana zaštite ozonskog omotača,koji se inače obeležava svakog 16. septembra širom sveta, prema montrealskom sporazumu.

Tom prilikom učenici su napravili prikladne plakate o ozonu i ozonskom omotaču i prikazali ih.Uz to naši đaci su na balonima napisali zanimljive informacije  o ozonu i ozonskom omotaču i pustili ih da lete u vazduh u nadi da će svi oni do kojih njihove poruke stignu  više brinuti o njegovom  očuvanju i obnovi.

Nakon obeležavanja ovog datuma u našoj školi, članovi našeg hora su  učestvovali  u istoimenoj manifestaciji „Čuvamo ozon, čuvamo naše zdravlje“, u Domu omladine u organizaciji  Mladih gorana.

U ovoj lepoj aktivnosti učenike su predvodile nastavnica biologije Ljiljana Konevski, nastavnica muzičkog Tatjana Arsić i nastavnica hemije Vesna Drobnjak.

ЧАС ЗА ПРВАКЕ “ БЕЗБЕДНОСТ ДЕЦЕ У САОБРАЋАЈУ“

27. септембра, у холу школе, Полицијска управа Министарствва унутрашњих послова организовала је едукативно предавање за све ученике првог разреда “ Основи безбедности деце“

ОБЕЛЕЖЕНА ДЕЧЈА НЕДЕЉА!

Програмом Дечјег савеза обележена је Дечја недеља у нашој школи  различитим активностима од 1. – 6. октобра.

Активности су биле разне: Загрљај пријатељства за одрастање без насиља, цртање кредама и исписивање порука за срећно детињство, ликовна радионица “ Моје је право да живим срећно и здраво“, игре лоптицом “ Лепа реч за друга/другарицу, спортски турнир “ Фер плеј игра за срећније детињство“ између четвртака и петака, и турнир у фдбалу.

Наставница музичког Тања Арсић је у оквиру Дечје недеље са ученицима петих разреда реалзовала интересантну и креативну активност “ Мјузиклажа“

Ученици су правили музичке инструменте од рециклажног материјала и са њима изводили песму “ Рециклажа“ свирањем и певањем.

ДАН ЗДРАВЕ ХРАНЕ

Дан здраве хране је обележен 16. октобра у холу школе малим програмом које су припремиле учитељице 3. разреда Ивана Милошев, Сања Живков и Тања Јовић, наставнице биологије Љиљана Коневски и Анђелија Митровић и наст. музичког Тања Арсић. У холу школе су били постављени штандови на којима је била изложена здрава храна коју су ученици дегустирали.

БЕЗБЕДНОСТ ДЕЦЕ НА ИНТЕРНЕТУ

18.октобра у нашој школи је за ученике 5. и 6. разреда, као и за родитеље организовано предавање о безбедности деце на интернету.

Ово едукативно и изузетно значајно предавање је део пројекта Министарства телекомуникација под називом “ Заустави и пријави! Паметно – безбедно“

Ученици су детаљно упознати са свим опасностима које вребају на интернету и друштвеним мрежама. Предавање је пропраћено изузетном презентацијом, а ученици су били веома заинтересовани за ову тему.

Предавање је обухватило насиље на интернету, непримерене садржаје, крађу идентитета, узнемиравање, претње, уцене…

УЖИВАЊЕ И РАДОСТ КОЈУ НАМ ДИВЧИБАРЕ ПРУЖАЈУ

У периоду од 26. октобра до 2. новембра  осамдесет шест ученика наше школе је боравило на Дивчибарама у панчевачком одмаралишту.

Ученике су водили учитељи Зоран Кнежевић, Слађана Маринковић, Ивана Тодоровски, Сања Живков и директорка школе Бранка Бељић.

Шетње су биле озбиљне, али опуштајуће 🙂

Ученици су обишли Црни врх, Голубац, Љити крш, Велика плећа.

Радосни, срећни и испуњени ученици су се вратили кућама са лепим успоменама.

ПЕСМОМ, ИГРОМ, ГЛУМОМ И ДОБРИМ РАСПОЛОЖЕЊЕМ ОБЕЛЕЖИЛИ СМО ДАН НАШЕ ШКОЛЕ

У петак, 23. новембра обележили смо Дан школе.

Тим поводом је приређена свечаност за ученике, родитеље и наше пензионере.

Дободошлицу је пожелела директорка Бранка Бељић.

У програму су учествовали  ученици од првог до осмог разреда, а изузетном представом “ Краљевић гусеница“ су се показали ученици другог разреда који су је припремили са учитељицом Душицом Павлицом у боравку.

Ученици су награђени гломогласним аплаузом пред препуним холом школе. 🙂

ДРУЖЕЊЕ СА ЗАБАВИШТАНЦИМА – БУДУЋИМ ПРВАЦИМА

ИЗ ВРТИЋА “ БАМБИ“

У првом полугодишту, наша школа је два пута угостила малишане из предшколске групе вртића “ Бамби“.

15.новембра, ученици другог разреда наше школе са учитељицама Драганом Бућан, Снежаном Киџин и Слађаном Чабриловски угостили су око осамдесеторо малишана, забавиштанаца вртића “ Бамби“.

За то дружење наши другаци су припремили „Игре без граница“ и сами правили медаље за победничке екипе. Био је ово диван дан дружења, радости,смеха и навијања.

30. новембра, наша школа је угостила око педесет предшколаца, будућих првака, из вртића “ Бамби“.

Малишани су имали прилику да погледају прдставу “ Краљевић гусеница“ коју су припремили ученици другог разреда из боравка са учитељицом Душицом Павлицом и уз игру, песму, забаву уживали су и дружили се са нашим ученицима у боравку.

Одушевљене нико није сакрио. 🙂

Кроз игру и покрет оживели смо чаролију среће, другарства и осмеха.

ПОСЕТА САЈМУ НАУКЕ

29.11. четрдесет ученика 6. и 7. разреда су са наставницама Сањом Божић и Исидором Торњански посетиле 12. сајам науке и технике.

Ученици су били одушевљени штандовима који се баве занимљивим начином објашњавања различитих природних појава, новим технологијама, решењима еколошких катастрофа и експериментима у вези са струјом.

УЗ КЊИГУ СЕ МАШТА, УЧИ И У ШКОЛСКОЈ БИБЛИОТЕЦИ ДРУЖИ

Часови у школској библиотеци се увек држе под слоганом“ Нека ти књига не буде брига, већ лепа игра“ 🙂

Књига код деце треба да пробуди радост читања, уживање и машту.

У библиотеци читамо приче, бајке, причамо о утисцима, цртамо, правимо обележиваче за књиге, прелиставамо часописе, учимо да користимо енциклопедије.

НОВОГОДИШЊА ПРЕДСТАВА ЗА МАЛИШАНЕ

У претпразничком расположењу, новогодишњу чаролију у нашој школи је оживела и представа “ Новогодишње заврзламе од љубави и леда“. У овој иузетно духовитој причи љубав све побеђује. 🙂

НОВОГОДИШЊИ КОНЦЕРТ

Малим новогодишњим концертом смо обележили крај првог полугодишта и пожелели најлепше жеље за предстојеће празнике.

Концерт је приредила наст.музичког Тања Арсић са ученицима и хором.

Било нам је велико задовољство да ово полугодиште испратимо песмом и добрим музичким ритмом! 🙂