Летопис 2019/2020. година

СВЕЧАНИ ПРИЈЕМ ПРВАКА

У понедељак, 2. септембра 2019. године почела је нова школска година. Ово је био посебан дан за наше најмлађе ђаке – првачиће. Нову генерацију првака у ОШ „Исидора Секулић“ примили су учитељи Слађана Маринковић I-1 и Зоран Кнежевић I-2. Топлу добродошлицу првацима најпре је пожелела директорка школе Бранка Бељић, а затим су их кратким и ефектним програмом поздравили њихови нешто старији другари, полазници 2. разреда и Исидорини чаробњаци, група са којом се наша школа представила на овогодишњем Интернационалном карневалу у Панчеву. Радост, осмех и узбуђење читали су се са лица малишана али и њихових родитеља, поносних бака и дека, браће и сестара, који су дошли да им пруже подршку у овом за њих веома важном тренутку, почетку најлепшег доба-ђачког.

ОБЕЛЕЖЕН ДАН ОЗОНСКОГ ОМОТАЧА

У нашој школи 16.9.2019. је обележен светски Дан озонског омотача.

Програм су осмислиле и припремиле наставница музичког Тања Арсић, наставница хемије Весна Дробњак и наставница биологије Љиљана Коневски, као корелацију ова три предмета.  За време великог одмора наш хор извео је две песме: „Озон“ и „Школа и љубав“, а затим су ученици виших разреда заједно са наставницом хемије изашли у двориште школе и традиционално пустили балоне на којима су ученици исписивали поруке о важности очувања озонског омотача. За то време једна ученица је прочитала реферат о озонском омотачу и због чега нам је он важан. Програм је био изузетно посећен од стране ученика нижих разреда, који су цео догађај посматрали са великом дозом радозналости и узбуђења.

ТРКА ЗА СРЕЋНИЈЕ ДЕТИЊСТВО

У оквиру Дечје недеље, која се традиционално обележава друге недеље октобра, ученици трећег разреда су учествовали у реализацији најмасовније и најшире прихваћене рекреативно-хуманитарне активности Црвеног крста Србије “ Трка за срећније детињство“ има за циљ да се промовишу здрави столови живота и хуманост код младих. Ова манифестација је реализована у сарадњи са Канцеларијом за младе града, под покровитељством града Панчева.

  

Ученици су показали свој спортски дух и хуманост, а са собом су понели пригодан пакетић који су поклонили у хуманитарне сврхе и на тај начин учествовали у акцији солидарности “ Друг другу“.

Трка је одржана у градском парку, испред Музеја, а за учешће у овој хуманитарној акцији ученике је мотивисала учитељица Слађана Чабриловски.

ДАН ЗДРАВЕ ХРАНЕ

У нашој школи је и ове школске године 18. октобра, традиционално организован Фестивал здраве хране. Након што је представник Актива учитеља, учитељица Сања Живков, пожелела присутнима добродошлицу, хор наставнице музичког Тање Арсић отворио је манифестацију.  Ученици 3. разреда припремили су здраву храну за своје другаре из 1. , 2. и 4. разреда и послуживали су је заједно са својим учитељицама, Снежаном Киџин, Драганом Бућан и Слађаном Чабриловски на штандовима у холу школе, а након тога су ученици 8. разреда приредили чајанку за све присутне.

Подсетили смо се како су здраве намирнице важне али и укусне, и заједно провели један диван и узбудљив, несвакидашњи школски дан.

ГОСТОВАЊЕ ШКОЛСКЕ ПРЕСТАВЕ У ВРТИЋУ „БАМБИ“ И “ СЛАВУЈ“

Ученици трећег разреда који су прошле године ишли у боравак са учитељицом Душицом Павлицом су гостовали у вртићу “ Бамби“ и “ Славуј“ и представили се позоришном представом “ Краљевић гусеница“.

Представа је изведена у холу оба вртића на огромно одушевљење присутних малишана. Дечица су била пресрећна и опчињена нашим малим глумцима. На крају су сви заједно плесали и певали уз “ Цинцулацију“.

Било је ово дивно дружење где смо кроз игру, глуму и песму спојили две генерације.

До следећег сусрета са малишанима из вртића који ће бити организован у нашој школи, шаљемо им веееелики поздрав од свих нас!

 

РАДИОНИЦА И ДРЖЕЊЕ СА ЉУБИВОЈЕМ РШУМОВИЋЕМ

У петак, 11. октобра 2019. године ученици наше школе заједно са наставницом српског језика Бојаном Тадић и шестацима из још неколико панчевачких школа, учили су у природи у оквиру Теренске радионице „Еколошка писменост – учење у природи о природи“ у Градској шуми града Панчева. Идејни творац овог пројекта је мр Гордана Брун, покретач „Школе за опстанак“, која је часове у природи одржала у сарадњи са својим колегама биологичарима, еколозима, оринтолозима, истраживачима и другим. Осматрала се природа, ослушкивало се дрвеће и птице, запиткивало, одговарало, певало и рецитовало. Порука ове радионице је била следећа: „Деца мора да проводе много више времена у природи, да се сретну са гуштерима, лептирима, пужевима и змијама, да се упознају са кишом и поледицом, муњама и громовима, да поразговарају са свима њима немуштим језиком, али очи у очи. Том приликом дружили су се са песником Љубивојем Ршумовићем, а наша ученица Леа Радивојев била је домишљата и освојила је књигу.

           

ДРУЖЕЊЕ СА ПРЕДШКОЛЦИМА ИЗ ВРТИЋА “ БАМБИ“

У среду, 23. октобра 2019. година наша школа је угостила око 80 малишана из оближњег вртића „Бамби“ и „Колибри“. Малишане су угостиле учитељице 2. разреда Маријана Унчевић, Бранка Панајотовић и Гордана Гајин Цветкоски и њихови ученици, као и наставник физичког васпитања Влада Илић. За ову посету направљена су 4 спортска полигона спретности у школском дворишту. Полигонске препреке наши малени другари прелазили су уз помоћ својих старијих школских другара. Деца су уживала у заједничким спортским активностима и тимском раду, обасјани сунчевим зрацима у рану јесен и  добрим расположењем.