Opštinsko takmičewe u stonom tenisu

20161011_122418

Na Opštinskom takmičenju u stonom tenisu koje je bilo održano 11. 10. 2016. godine u Pančevu, naša škola nastupila je sa kompletnom muškom i ženskom ekipom.

Mušku ekipu činili su Balša Timić VII-3, Strinić Nikola VII-2 i Andreja Krsmanović VIII-1. Dok je ženska ekipa bila u sastavu: Ivona Jović VI-3, Ana Milošević VIII-2 i Jović Teodora VIII-2.

U ekipnom delu takmičenja, dečaci su se sjajno borili u grupnoj fazi takmičenja ali nisu uspeli da zauzmu prvo mesto u grupi i da obezbede prolaz u dalji tok takmičenja. Može se reći da im sreća nije bila naklonjena ovog puta jer su gotovo sve mečeve izgubili u tri seta.

Sa druge strane, ženska ekipa je u grupnoj fazi takmičenja pobedila učenice iz B. Brestovca i plasirale su se u dalji tok takmičenja. U završnoj fazi takmičenja igrale su protiv jakih ekipa Stevičine i Mikine škole. Od Stevičine su izgubile podosta ali zato u meču protiv Mikine škole falilo je jako malo da dođe do pobede u odlučujućem meču dublova i da tako devojke se dočepaju srebrnog odličja. Sve u svemu, bronza i treće mesto je sjajan rezultat za naše devojke.

U individualnom delu takmičenja, Andreja Krsmanović nažalost nije imao sreće sa žrebom i već u prvom kolu naišao je na jakog protivnika od kojeg je izgubio. Kasnije, protivnik je igrao finale individualnog takmičenja.

Strinić Nikola, se sjajno držao ali opet u tri seta mu je izmakla pobeda. Balša Timić je pobedio protivnika u prvom kolu i prošao u dalju fazu takmičenja gde je naišao na jakog protivnika iz Stevičine škole i nije se plasirao u dalji tok takmičenja. Kasnije, taj protivnik je osvojio zlatnu medalju.

Kod devojaka je bilo veoma uzbudljivo. Ana Milošević uspela je da ostvari pobedu na početku i prošla je u dalji tok takmičenja. U sledećoj fazi naišla je na jaku protivnicu i nije se dalje plasirala. Protivnica je kasnije igrala finalni meč.

Sestre Jović su imale vrlo uzbudljive mečeve. Starija sestra Teodora, se junački borila ali kao i dečaci u ekipnom delu, meč sa protivnikom u tri seta na kraju nije doneo pobedu za našu igračicu.

Veliko iznenadjenje priredila je mlada Ivona Jović, koja je pobedila meč u prvoj rundi i plasirala se u dalji tok takmičenja. U narednoj rundi sastala se igračicom koja je pobedila njenu sestru. Nažalost ta igračica je bila prejaka i za mladju sestru Jović.

„Zadovoljan sam kako je prošao današnji takmičarski dan. Učenici su pružili dobre mečeve, možemo biti ponosni na njih. „ izjavio je vođa ekipe nastavnik Ivan Kovačević.

Ovaj unos je objavljen pod Школска 2015/2016.. Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *