Обавештење - продужени боравак

Обавештење - продужени боравак

О Б А В Е Ш Т Е Њ Е

У складу са инструкцијама  Министарства просвете,науке и технолошког развоја, а  у вези са поступањем основних школа за пријем ученика у продужени боравак током трајања епидемије COVID -19 обавештавамо вас следеће:

 • Продужени боравак почиње са радом 11. маја 2020.године;
 • Анкетирани су родитељи ученика који су пре ванредног стања били укључени у рад продуженог боравка;
 • Извршена је дезинфекција школских просторија, прибора и опреме у складу са прописима који се односе на здравствену заштиту становништва од заразних болести;
 • Обезбеђена је довољна количина личне заштитне опреме за запослене и средстава за дезинфекцију;
 • Продужени боравак је отворен само за децу чији родитељи су исказали ту потребу због обавеза на радном месту;
 • Родитељи могу доводити децу радним даном најраније у 7,30 часова, а по ученике доћи најкасније у 16,30 часова;
 • Потребно је да оба родитеља/самохрани родитељ донесу доказ (потврду) о  ангажовању од послодавца ;
 • Обавеза родитеља је да обавести дежурног наставника да ли ће дете доћи следећи дан;
 • Деца би требало да доручкују кући,а родитељ ће припремити храну за дете, а она ће се у школи чувати у адекватном и дезинфикованом простору(фрижидеру);
 • Родитељи треба да обезбеде посебну флашицу са  водом за своје дете која ће бити само за његове потребе током боравка у школи;
 • Деца ће за време боравка у школи пратити ТВ наставу и радити домаће задатке;
 • Родитељи ће доводити децу до уласку у школу ( уз обавезно ношење заштитних маски)где ће прихват извршити дежурни наставник;
 • Родитељи имају обавезу да сваког јутра мере  температуру себи и свом детету и да у случају повишене температуре не доводе дете у школу и о томе обавесте директора;
 • Укупно особље школе (директор, стручни сарадник, дежурни наставници, секретар, радници на одржавању хигијене и сви остали који су у школи) морају да носе маске које прекривају уста и нос, као и да редовно спроводе мере хигијене, посебно прање руку сапуном и водом у трајању 20 секунди или средством на бази 70% алкохола. Не додиривати лице, посебно нос, уста и очи пре прања или дезинфекције руку.

У Панчеву, 8.5.2020.

в.д. директора  школе

Лућијан Рађан

ПРЕВЕНТИВНИ ПЛАКАТИ- КОВИД 19

КОВИД 19 - Три начина како да заштитите себе и своје најближе

Како смањити ризик од инфекције корона вирусом?

Како правилно прати руке

Обавештење о измени школског календара

Преузмите Обавештење Покрајинског секретаријата за образовање о измени школског календара.

Дигитална дечија библиотека

Дигитална дечија библиотека

Драги ученици и родитељи,

Како би испунили ваше време за разоноду, у овим околностима, предлажемо да посетите сајт дигиталне дечије библиотекеи уживате у најлепшим делима књижевности за децу.

ДИГИТАЛНА ДЕЧИЈА БИБЛИОТЕКА

Поздрав,

библиотекар школе Марија Станојевић

Обавештење поводом новонастале ситуације

Поштовани ученици и родитељи,

од 17.марта 2020. године почиње реализација образовно - васпитног рада на даљину.

У документу се налазе сва потребна упутства. Пажљиво их прочитајте.

ПРЕУЗМИТЕ ДОКУМЕНТ

Линк за распоред емитовања часова www.rasporednastave.gov.rs

Допис министра просвете

Погледајте дописе Министарства просвете Републике Србије у вези ситуације са Корона вирусом.

Прослава јубилеја – 40 година ОШ „Исидора Секулић“

Основна школа „Исидора Секулић“ прославила је 22. новембра 2019. године 40 година постојања и рада. Том приликом организована је свечана приредба у Културном центру града Панчева, коју су својим присуством увеличали бројни родитељи, баке, деке, сестре и браћа, али и виђенији људи града Панчева.

Боравак на Дивчибарама

Боравак на Дивчибарама

У периоду од 3.2. – 9.2. 2020. на Дивчибарама, у Панчевачком одмаралишту боравило је двадесет пет наших ђака. 

Прославили смо нашу славу Светог Саву

Прославили смо нашу славу Светог Саву

Ове године наша школа је имала част да буде домаћин Успенског храма на свечаној Светосавској литургији која је одржана 27. јануара са почетком у 9:30 часова.

Вртићанци у посети ОШ „Исидора Секулић“

У среду, 23. октобра 2019. година наша школа је угостила око 80 малишана из оближњег вртића „Бамби“ и „Колибри“. Малишане су угостиле учитељице 2. разреда Маријана Унчевић, Бранка Панајотовић и Гордана Гајин Цветкоски и њихови ученици, као и наставник физичког васпитања Влада Илић.

V Фестивал науке на Дивчибарама

V Фестивал науке на Дивчибарама

И ове године, од 21. до 28. новембра одржан је Фестивал науке на Дивчибарама, чији је организатор наша школа, ОШ „Исидора Секулић“. Фестивал науке намењен је ученицима са територије Града Панчева који су претходне школске године били успешни на такмичењима.

Фестивал здраве хране

У нашој школи се већ традиционално обележава Дан здраве хране 16. октобар Фестивалом здраве хране.Том приликом, ученици од 1. до 8. разреда имају прилику да пробају здраве и укусне ђаконије, које су припремиле маме и баке.

Programiram, pa društvo fasciniram

 

Ove godine smo se prvi put prijavili i učestvovali u „Evropskoj nedelji programiranja“ (Code Week) i to sa radionicom pod nazivom „Programiram, pa društvo fasciniram“ na kojoj su učenici VI i VIII razreda, u saradnji sa nastavnicom informatike

Фестивал науке на Дивчибарама

И ове године, од 21. до 28. новембра одржан је Фестивал науке на Дивчибарама, чији је координатор директорка наше школе Бранка Бељић.

Бесплатна школица спорта

 

Презентација бесплатне школице спорта за ученике нижих разреда у нашој школи одржана је 18. децембра. Презентацији су присуствовали ученици од 1. до 4. разреда са својим учитељима, а ову занимљиву активност припремили су наставници физичког васпитања Владимир Илић и Ненад Куриљ. Школица спорта почиње са радом 16. јануара. Термини одржавања ће бити уторак и петак од 17:45 до 18:00 часова за ученике од 1. до 4. разреда. Деца на овим часовима уче како да трче, пузе, чучну, савију се, али све то кроз игру и забаву, на маштовит и деци занимљив начин. Малишани једва чекају друго полугодиште да тренинзи почну, а Ви погледајте како им је било.

Душан Цвијетић – међу најуспешнијим основцима Војводине

 

Душан Цвијетић, ученик 8. разреда, 11. децембра примио је награду за најуспешније даровите ученике основних и средњих школа у Војводини. Награде додељује Покрајински секретаријат за спорт и омладину ученицима и њиховим менторима који су прошле школске године постигли врхунске резултате у области науке, технике, уметности и спорта. Свечаност је уприличена у холу Владе Војводине, а током церемоније наступили су камерни женски хор Средње музичке школе „Јосиф Маринковић“ из Вршца, камерни дуо „Веранте“ и тамбурашки оркестар „Невен“ Музичке школе „Јован Бандур“ из Панчева.  Душан Цвијетић ово признање заслужио је својим филмовима „Прогрес“, „Дигитална заштита“ и „Клон“,  који се баве дигиталним насиљем и заштитом на интернету. Филмови овог генијалног осмака освојили су 1. место на општинском, 1. место на окружном и 1. место на републичком такмичењу. Филм „Прогрес“ је освојио и посебну награду на Међународној информатичкој олимпијади, док је филм „Клон“ освојио специјалну награду за запажено учешће на такмичењу „Сигурнетица“. Душанови ментори су били наставници Ивана Влачић и Бојан Стокић.

Новогодишњи концерт и бал под маскама

У нашој школи 23. децембра, последњег дана 1. полугодишта, одржан је традиционални Новогодишњи концерт и бал под маскама за ученике нижих разреда. Наставница Тања Арсић са својим члановима хора и оркестра припремила је и извела врло занимљив, богат и разноврстан програм. Сви смо уживали у веселим нотама и раздраганим гласовима нашег школског хора и солиста. Једино су ученици од 1. до 4. разреда са нестрпљењем чекали да нам свима покажу своје маске, у које су уложили доста маште и труда. Могли смо видети вештице, Петра Пана, Деда Мраза, кошаркаша, паковање кокица, младу, кловнове и сви они заједно су ђускали и прославили крај 1. полугодишта. Погледајте како нам је било на фотографијама које следе…

Наступ школског хора у Дечјем културном центру у Београду

Наставница Татјана Арсић наставила је дивну сарадњу са Дечјим културним центром из Београда.

Научни дан у Петници за најуспешније ученике

Наша школа се труди да на различите начине мотивише и подстиче ученике. Овај пут директорка школа одлучила је да награди 21 ученика једнодневном едукативном екскурзијом у Истраживачкој станици Петница. То су ученици који су били најуспешнији током претходне школске године на такмичењима, као и њихови наставници Ивана Влачић, Зорица Станкић и Бојан Стокић. Сви они провели су тај 4. децембар у јединственом амбијенту истраживачког центра. А шта су све видели и чиме су се бавили, погледајте на фотографијама које следе: