OLIMPIJSKO DRUŽENJE U PANČEVU

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) Vlade Divac izjavio je danas da školske sportske igre za cilj imaju edukovanje osnovaca.

U subotu 27. septembra na platou ispred gradske uprave organizovano je Olimpijsko druženje, na kom su deca od četvrtog do šestog razreda pančevačkih osnovnih škola imala priliku da se takmiče u tradicionalnim sportskim igrama.

Za sve učesnike pored sportskog nadmetanja organizovan je i edukativni kviz, putem koga su deca mogla da provere koliko poznaju činjenice o Olimpijskim igrama.

„Ovo je već peta godina za redom kako zajedno organizujemo druženja s najmlađima širom Srbije. Ovo je prilika da se deca takmiče i nauče o našoj sportskoj tradiciji, jer Srbija jeste zemlja sporta.

Samo sa znanjem o prošlosti možemo da idemo u budućnost“, rekao je Divac u Pančevu na otvaranju manifestacije.

Najbolji tim na ovom takmičenju je bila Osnovna škola „Đura Jakšić“

Naša škola je zauzela 5.mesto od ukupno 10 ekipa a tim su predvodili nastavnici fizičkog vaspitanja Vladimir Ilić I Nenad Kurilj.

Član gradskog veća grada Pančeva zadužen za omladinu i sport Aleksandar Farkaš poželeo je osnovcima i svojim sugrađanima da pobede ostale gradove u ovom takmičenju i osvoje glavnu nagradu.

Najbolji tim iz Pančeva iz Osnovne škole „Đura Jakšić“ uz ostale pobednike Olimpijskih druženja iz Kragujevca, Leskovca, Niša i Beograda učestvovaće u finalnom rangiranju i boriće se za nagradu u vrednosti od 1.000 evra za opremanje pobedničke škole sportskim rekvizitima.