Школска 2017/2018. година

Свечани пријем ђака првака

Свечани пријем ђака првака је одржан 31.8.2017. у 18ч.

Наша Школа је место где се стиче знање, али је и кутак за смех и радовање!

Срећан и успешан почетак жели колектив Школе.

Свечаним програмом добродошлицу су им најпре пожелели директорка школе Бранка Бељић и психолог школе Мирјана Трифуновић Паул, а потом су ученици 2.разреда извели луткарску представу “ Срце са грешком“ који су прпремили учитељи Слађана Маринковић и Зоран Кнежевић.

Прваке су ове године примиле учитељице Драгана Бућан, Снежана Киџин и Бранислава Добриковић.

У своје школске клупе, с осмехом, ученици су сели 1. септембра 2017.

Верујемо да ће ово бити једна успешна генерација! ?

“ Игре без граница“ такмичење ђака четвртака

Сваке године се на нивоу општине реализује пројекат Учитељског панчевачког друштва “ Игре без граница“ за ученике 4. разреда.

Ове школске године, 25. септембра, наша школа је угостила ученике 4. разреда ОШ „Стевица Јовановић“ .  Ове године, победу је однела Стевичина школа.

“ Игре без граница“ је отворила председница Друштва учитеља Јасмина Младеновић, која је овом приликом свим учесницима поклонила лопте.

Исидорци “ У бојама руја“ 2017.

Већ шесту годину за редом, Исидорци су веома активни у планинарским  шетњама које организује Планинрско друштво “ Јеленак“.

Традиционално, и ове године је 7.октобра наша школа са око 260 ученика учествовала у дугој шетњи на Чардаку.

Забавиштанци у посети

Данас, 9. октобра, наша школа је угостила дечицу, будуће прваке, из вртића „Бамби“.

Као и сваке године, и ове смо за њих припремили позоришну представу у којој су уживали.

Представу је припремила учитељица Душица Павлица са ученицима из боравка.

Деца су уживала што је оправдао и њихов громогласан аплауз.

По завршетку представе дечица су отишла у фискултурну салу где су са учитељима и ученицима другог разреда уживали у полигону.

Ништа није тешко уз осмех на лицу ?

Хуманитарном акцијом “ Помоћ Влади“ 16.10. обележен је Дан здраве хране

Ове школске године је у холу школе обележен Дан здраве хране, али је овога пута био хуманитарног карактера. Ученици су са мамама и бакама припремали разноврсну здраву храну која је била изложена у холу, а сав новац од продаје намењен је за лечење малог Владе који болује од тешке болести.

За организацију ове манифестације су били задужени учитељи трећих разреда, наставница биологије Љиљана Коневски и наст. музичког Тања Арсић која је са хором припремила музички наступ.

Овом приликом,  Школа се захваљује свим ученицима, родитељима, наставницима што су били део ове акције.

Недеља програмирања – програмирање робота

U petak, 20.10.2017. je u našoj školi održana radionica na kojoj su učenici sedmih razreda- Igor Romanić, Aleksa Tanušević, Aleksa Nikolić, Nemanja Budalić, Luka Gligorić, Goran Čečarić,Luka Bogdanov i osmak Dejan Žegarac demonstrirali zadatke koje mogu da izvršavaju naši roboti kada se prethodno programiraju. Prikazano je kako robotići menjaju boje, kreću se po liniji, zaobilaze prepreku i kako komuniciraju i izbegavaju sudar. Radionica je realizovana u sklopu međunarodne nedelje programiranja (Code Week) u kojoj naša škola učestvuje već treću godinu što smatramo velikim uspehom. To potvrdjuje i sertifikat koji se dobija nakon uspešno sprovedenog dogadjaja.

Уживање на Дивчибарама

Ученици трећег и четвртог разреда су у периоду од 27. октобра до 3. новембра 2017. боравили на Дивчибарама у Панчевачком одмаралишту са учитељицама Маријаном Унчевић, Иваном Тодоровски, Катарином Радоњин, Маријом Кладарин и директорком школе Бранком Бељић.Током боравка на Дивчибарама редовно је одржавана настава, као и ваннаставне активности.Здрави, насмејани, чили и ведри ученици су се вратили 3. новембра у послеподневним сатима препуни позитивних утисака и лепих успомена.

Прослављен Дан школе 23. новембра

Од ове школске године Дан школе прослављамо 23. новембра, када је Исидора Секулић постала редован члан Српске академије наука.

Свечаном приредбом пред препуним  холом школе 23. новембра смо обележили овај велики дан Исидоре Секулић чије име са поносом носи наша школа.

Због директоркиног оправданог изостанка, присутне је у име школе поздравила учитељица Снежана Киџин, председница Школског одбора наше школе.

Прелепе тачке у извођењу ученика од 1. до 8. разреда, хор, солисти, насмејаних лица учинили су ову приредбу посебном, а награђени су громогласним аплаузом какав су и заслужили!

Слике говоре све.

Пеосета Планетаријуму и музеју “ Јована Цвијића“

Ученици 5-1 и 5-2  су са наставницом географије Сањом Божић посетили Планетаријум и музеј “ Јована Цвијића“ у Београду, 24. новембра.

У Планетаријуму је одржана пројекција филма и интересантно предавање ученицима. Било је веома занимљиво, а утисци су позитивни.

Прваци постали чланови библиотеке

У децембру наши прваци су имали час у школској библиотеци.

Дружили смо се, читали, причали и сви уживали. ?

Ученици су добили чланске картице и упознали су се са правилима која важе у библиотеци. Причали смо о значају књига, важности читања и прелиставали смо сликовнице…

Деца која читају, постају људи који мисле !

Полиција у служби грађана – предавање у 4. разреду

У среду, 20. децембра, на часу одељенског старешне, у четвртом разреду, полиција је деци одржала едукативно предавање “ Полиција у служби грађана“ у оквиру пројекта Министарства просвете.

ФЕСТИВАЛ НАУКЕ на Дивчибарама

Да наука није баук, већ право уживање и забава, показали су и ове године најуспешнији ученици основних школа са читаве територије Општине Панчево у оквиру Фестивала науке на Дивчибарама, у периоду од 1. до 8. децембра.

Укупно 89 ученика, који су прошле школске године остварили резултате на такмичењима од општинског до републичког нивоа боравили су седам дана у панчевачком одмаралишту. Тамо су усвајали знање и практично примењивали, изводећи различите експерименте из физике, хемије, биологије и географије.

Организацијом читавог пројекта, као и сваке школске године, руководила је директорка ОШ „Исидора Секулић“ Бранка Бељић.

Програме су осмислили и групе водили Марија Милошевић(хемија), Дајана Губеринић (биологија), Биљана Крстин(географија), Вера Станојевски(физика).

И ове године ученици су показали изврсна знања и да је наука као магија.

Новогодишњи радови пачворк секције

У нашој школи је веома активна пачворк секција коју води учитељица Слађана Маринковић са ученицима трећих разреда.

За новогодишње празнике направили су чарапице Снешка Белића.

Фантастичани радови  ученика показују колико су труда, воље и креативности уложили, али пре свега љубави према везу као делу уметности.

Наши ученици успешни у “ Кодигрању“

Pred kraj decembra je održano online kolo takmičenja „KodIgranje“ u okviru akcije „Bitka za znanje“. Naši učenici su vrlo uspešno rešili zadatak sa robotima i plasirali se u fizičko kolo takmičenja koje će se održati u februaru.

Sve pohvale za tim koji čine Aleksa Tanušević, Igor Romanić, Miloš Dragnić i Luka Gligorić jer su uložili ogroman trud i pokazali veliko strpljenje prilikom rešavanja zadatka i izrade programa za robota. Čestitamo i njihovoj nastavnici informatike Ivani Vlačić.

Прославили смо школску Славу

Пригодном свечаношћу и приредбом, у духу православља, у суботу, 27.јануара, прославили смо школску славу Свети Сава.

Програм су припремили наставница музичког Тања Арсић и вероучитељ Оливер Калиновић.

Након приредбе, ученицима су подељене переце.

Дечаци “ Исидорине“ школе ПРВАЦИ у КОШАРЦИ

Након одржаних квалификација по групама три победничке екипе састале су се на финалном турниру у ОШ Доситеј Обрадовић у Омољици.

Финалисти су били: ОШ“Доситеј Обрадовић“ Омољица, ОШ „Свети Сава“ Панчево и ОШ“Исидора Секулић“ Панчево.

Ученици наше школе су показали највише умећа и вештине јер су савладали прво домаћина, на крају и вршњаке из „Савине“ школе и заслужено освојили пехар.
Екипа наше школе која је остварила успех:Тимић Вукота,Тимић Балша,Кендерешки Димитрије,Сушец Петар,Поповић Тадија,Стринић Никола,Кнежевић Страхиња,Божић Вук,Илић Сава,Петровић Давор,Ранковић Филип,Ранковић Стефан. Екипу је водио професор Владимир Илић.

НАШИ ЗЛАТНИ МОМЦИ

Обележен Дан љубави

У среду, 14. фебруара, Исидорци су обележили Дан љубави.

Ученици су на паноу у холу школе писали поруке љубави и пријатељства, а порукице за драге особе су убацивали у љубавно сандуче, па су ученици Ученичког парламента те поруке проследили до особа којима су намењене.

Ученици су били креативни, а налет емоција је био видљив ?

Тања Арсић, наставница музичког, са ученицима је припремила диван, кратак музички програм у којем су сви уживали…

а слике говоре и више од речи…

Обележен Исидорин дан

Традиционално, сваке године, 19. фебруара, обележен је Дан рођења Исидоре Секулић.

Ове године смо га обележили активностима “ Цвет за Исидору“ коју су организовале наставнице биологије са ученицима петих разреда и књижевном вечери “ У част Исидоре Секулић“.

На књижевној вечери учествовали су наши ученици, мали писци, који су читали своје радове и показали свој стваралачки дух и креативност.

Писали су на разне теме, поезију и прозу и причали о томе шта их инспирише за писање.

На публику је највећи утисак оставила њихова зрелост, начин размишљања, као и углови са којих посматрају свет.

Ово дивно књижевно поподне су организовале наставнице српског језика Бојана Тадић, Милица Алатић и Исидора Торњански.

Исидорци ПРВИ у округу у КОШАРЦИ

ОШ“ Ђура Јакшић“ из Ковина била је домаћин окружног такмичења основних школа у кошарци. Наступило је осам екипа које су биле победнице општинских такмичења.
Екипа наше школе је у четвртфиналу убедљиво савладала вршњаке из ОШ „Маршал Тито“ из Падине док је у полуфиналу савладана екипа ОШ „Ђура Јакшић“ из Ковина.
У финалу су се састале две најбоље екипе ОШ „Исидора Секулић“ из Панчева и ОШ „Младост“ из Вршца. Одличном игром током целог сусрета играчи наше школе контролисли су игру и резултат па је на крају остварена победа са 9 поена разлике.
Екипу наше школе представљали су: Тимић Вукота,Тимић Балша,Кендерешки Димитрије,Сушец Петар, Поповић Тадија,Стринић Никола,Кнежевић Страхиња,Божић Вук,Петровић Давор и Ранковић Милош.

Екипу је водио професор Владимир Илић.

ЧЕСТИТАМО НАШИМ УСПЕШНИМ КОШАРКАШИМА и желимо пуно успеха на републичком такмичењу.

Исидорина школа – домаћин Општинског такмичења из хемије

Наша Школа је у суботу, 3. марта, била домаћин Општинског такмичења из хемије и угостила је тринаест школа из наше општине.

Организација је била одлична. Такмичари задовољни. ?

С поносом истичемо да је наша ученица Анастасија Хајчунк 8/2 освојила 1. место.

Честитамо и желимо пуно успеха у даљем такмичењу!

Исидорци други на Међуокружном такмичењу у кошарци

У Београду у хали спортова „Шумице“ одржано је међуокружно такмичење у кошарци за дечаке.Састале су се екипе победници Јужнобачког, Средњебанатског, јужнобанатског и Београдског округа.

Пласман екипа:
1.место ОШ “ Бранко Ћопић“ Београд
2. место ОШ „Исидора Секулић“ Панчево
3.место ОШ „Доситеј Обрадовић“ Зрењанин
4.место ОШ „Петар Петровић“ Врбас

Екипу наше школе представљали су:Тимић Вукота,Тимић Балша,Кендерешки Димитрије,Сушец Петар, Поповић Тадија,Стринић Никола,Кнежевић Страхиња,Илић Сава ,Петровић Давор и Ранковић Милош.Екипу је водио професор Мр Владимир Илић.

ЗЛАТНЕ КОШАРКАШИЦЕ Исидорине школе

Општинско такмичење у кошарци за ученице основних школа, у оквиру „Б“ програма, одржано је у уторак, 27.03.2018. у ОШ „Исидора Секулић“.
Златне медаље освојиле су ученице ОШ „Исидора Секулић“, сребрне ученице ОШ „Свети Сава“ и бронзане медаље ученице ОШ „Доситеј Обрадовић“ из Омољице.

Састав екипе је био: Косић Анђела (капитен),Павловић Наталија,Миљковић Милица,Милошевић Симона,Злоколица Нина и Пешић Андреа. Екипу припремао наст. Владимир Илић.
Реализацијом такмичења у оквиру „Б“ програма, Савез за школски спорт Панчева у систем школског спорта укључује ученике и ученице 5. и 6. разреда основних школа. Програм је адекватно подржан од стране локалне самоуправе и Спортског савеза Панчева и чини саставни део овогодишњег пројекта Савеза.

Ускршње радионице у оквиру Дечјег савеза

У среду, 28.3. у оквиру Дечјег савеза реализована је Ускршња радионица са ученицима 3/2 одељења. Велики и мали су заједнички украшавали и фарбали јаја, правили поклончиће и ускршњу декорацију. Био је то час уживања и лепог креативног дружења. Час осмислиле учитељица Ивана Тодоровски и наст. Јелена Петровић која води Ученички парламент.

Ускршње радионице са забавиштанцима – будућим првацима и презентација за родитеље будућих ђака првака

У среду, 28. марта, угостили смо око осамдесет малишана , будућих првака из забавишта. Заједно са нашим ученицима првог и четвртог разреда учествовали су у Ускршњој радионици. Уз песму и игру, кроз забаву, дечица су фарбала јаја, цртала и бојила, правила ускршње декорације. У овим активностима сви су уживали, на обострано задовољство. ?

Истог дана, у 18ч у холу школе одржана је презентација за родитеље ученика будућих првака. Поздрав и уводну реч је дала директорка школе Бранка Бељић, а потом су се обратиле родитељима психолог Мирјана трифуновић Паул и педагог Даниела Главонић које су уз пратећу презентацију упознале родитеље са припремом ученика за полазак у школу. Након тога, родитељи су обишли учионице будућих првака, продужени боравак, библиотеку, стоматолошку ординацију и кабинете предметне наставе.

СРЕБРНА МЕДАЉА за кошаркаше на општинском такмичењу 5. и 6. разреда

НАЈМЛАЂИ КОШАРКАШИ ОШ „ИСИДОРА СЕКУЛИЋ“ „СРЕБРНИ“ НА ОПШТИНСКОМ ТАКМИЧЕЊУ У КОШАРЦИ ЗА УЧЕНИКЕ 5. И 6. РАЗРЕДА

Финални турнир општинског такмичења у кошарци за ученике основних школа, у оквиру „Б“ програма, одржано је у среду, 12.04.2018. у ОШ „Стевица Јовановић“.

Златне медаље освојили су ученици ОШ „Мирослав Антић“ , сребрне ученици ОШ „Исидора Секулић“и бронзане медаље ученици ОШ „Стевица Јовановић.

После дечака (7/8 разред) и девојчица (5/6 разред) који су освојили прво место и дечаци (5/6 разред) су показали да се у нашој школи игра добра кошарка.

Састав екипе је био:Сава Илић,Вук Божић,Ранковић Урош,Ранковић Стефан,Ристовић Филип,Манојловић Душан,Гарић Вук,Кладарин Ђорђе,Нишавић Милош,Анђеловски Ненад,Јанковић Душан.

Екипу је водио професор Владимир Илић.

ЗЛАТО И СРЕБРО за наше атлетичаре

СТРАХИЊА ЗЛАТНИ, КРИСТИНА СРЕБРНА НА ОКРУЖНОМ ТАКМИЧЕЊУ У АТЛЕТИЦИ
У уторак 17.априла на градском стадиону у Вршцу одржано је окружно такмичење у атлетици за основне и средње школе.
Школа „Исидора Секулић“ је имала своја два представника.

Страхиња Кнежевић је у скоку у вис освојио прво место, док је Кристина Кртенић освојила друго место у дисциплини трчање 600 м. Екипу је водила наставница Александра Илић.

Окружно такмичење из хемије

У недељу, 22. априла наша школа је била домаћин Окружног такмичења из хемије.

Учествовало је укупно чердесет један ученик седмог и осмог разреда.

Такмичење је протекло у сјајној атмосфери уз поштовање свих правила и стандарда одржавања такмичења.

Наша ученица Анастасија Хајчунк 8/2 је освојила 3. место.

Наши четвртаци на МАЛОЈ ОЛИМПИЈАДИ

У понедељак, 23. априла у Хали спортова је одржана мала олимпијада за ученике свих основних школа.

Мешовита екипа ученика четвртог разреда наше школе се такмичила у игри “ Између две ватре“. У првом кругу такмичења победили смо школу “ 4. октобар“, док смо у другом кругу били поражени од Змајеве школе.

Без обзира на резултат такмичарски дух нас није напустио.

Обележен светски Дан књиге

У понедељак, 23. априла смо малим програмом у холу школе обележили светски Дан књиге са ученицима првог и другог разреда.

Указали смо на значај књиге у њиховом животу, да кроз књигу маштају, а што више маштају, детињство ће им бити лепше…

Ученици су имали прилику да својим другарима представе своју омиљену књигу и да је препоруче другима за читање.

Уз песму “ Пусти бригу, узми књигу“ смо отворили и затворили наш мали програм.

Припреме за суперфинале у роботици

Наши сјајни роботичари се спремају за супер финале које ће се одржати у суботу, 28.04. у Београду. Док чекамо да видимо како ћемо проћи и каквим ће нас задацима изненадити, подсећамо да су наши момци право на учешће у супер финалу изборили у фебруару, на физичком колу лиге програмирања  када су, у најјачој групи, освојили шесто место од  тридесет екипа из целе Србије и тако ушли међу десет најбоље пласираних за даље такмичење. Овај изузетан успех је потврда великог труда и залагања Алексе, Милоша и Игора а њихову менторку, Ивану Влачић, испуњава огромним поносом јер се, и даље, само у нашој школи програмирају роботи и бави овим занимљивим али тешким послом. Момци, држимо вам палчеве!

“Мајске музичке чаролије“ – школско такмичење

У петак, 27. априла, у нашој школи одржано је школско музичко такмичење у организацији наставнице Тање Арсић.

Деветнаест ученика се представило домаћим и страним поп и рок песмама.

За градско такмичење пласирали су се следечи ученици: Вељко Веселиновић, Лена Живковић, Бианка Маркес, Лука Богданов, Александра Бјелић и Јована Ербес.

У ревијалном делу учествују Ања Милошевић, Јелена Крстић и Андреа Петровић.

Градско такмичење биће одржано средином маја, а учествоваћемо са ОШ “ Стевица Јовановић“ и ОШ “ Јован Јовановић Змај“ .

Радионица “ ДЕКУПАЖ“ са родитељима у одељењу 5-3

Одличан пример сарадње родитеља наших ученика и саме школе била је радионица „Декупаж“ одржана у среду, 18.04. у току прва два часа. Госпођа Косара Станишић је, у договору са наставницом Иваном Влачић,  ученицима 5-3 показала како се предмети украшавају декупаж техником ,  а они су затим, самостално, стечено знање применили и направили своје радове. Деца су била заинтересована и пажљива и све је протекло у пријатној атмосфери. Истом техником су предмете украсили и ученици 5-1 и 5-2 и све радове ћемо имати прилике да видимо на изложби у холу школе. Захваљујемо се мами на сарадњи и надамо се да ћемо бити у прилици да организујемо још оваквих дружења.

Посета Музеју изложби мотоцикала у нашем граду – ПЕТИ РАЗРЕДИ

Ученици петих разреда су, са својим разредним старешинама, обишли „Музеј мотоцикала“  у нашем граду. Изузетна приватна колекција, сада отворена за јавност, садржи олдтајмере- пре свега  моторе, затим  аутомобиле али и  старе грамофоне и радио апарате који се ретко где могу видети на једном месту. Поједини од њих су заиста вредни и ретки примерци у чију је рестаурацију уложено много труда. Љубазни домаћин, Драган Маркушев  је, кроз причу, упознао децу са најважнијим информацијама везаним за изложбене експонате а посебно је занимљиво било фотографисање са велосипедом који, ипак, нико није успео да провоза.

Мали креативци 3. разреда на секцији пачворка

Своју изузетну креативност и даровитост ученици трећег разреда исказују на секцији пачворка коју води учитељица Слађана Маринковић.

Љубав према везу и шивењу на посебан начин успева да пренесе и на децу.

У опуштеној и увек насмејаној атмосфери ученице уживају у пачворку. ?

А ми њихове радове са задовољством и дивљењем гледамо …

А креативност су ученици 3/1 исказали и у радионици “ Шеширџија“ у оквиру предмета народна традиција.

Дан „здравих зубића“ у нашој школи

Од 14. до 20. маја одржавала се недеља оралног здравља под слоганом „Здрави зуби у здравој породици“ . Циљ ове манифестације је промоција оралног здравља и правилног одржавања хигијене уста и зуба. Ова манифестација је реализована у сарадњи са стоматолошком службом у нашој школи.

Поводом ове манифестације у холу школе су изложени ликовни радови наших ученика.

СРЕБРНЕ МЕДАЉЕ за Исидорце на Олимпјским играма у Новом Саду

Оsmi po redu SOŠOV, u organizaciji Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu, održan je od 17. do 20. maja u Novom Sadu. Do sada najmasovnije školsko sportsko takmičenje, okupilo je preko 4.588 učenica i učenika osnovnih i srednjih škola iz AP Vojvodine, koji su se po prvi put takmičiti u čak 14 različitih sportova: atletici, košarci, stonom tenisu, plivanju, rukometu, fudbalu, basketu 3 na 3, streljaštvu, karateu, džudou, sportskoj gimnastici, malim olimpijskim igrama, odbojci i ritmičkoj gimnastici.

Ekipu naše škole u košarci su predstavljali:Strahinja KneževićMiloš Ranković,PetaR Sušec,BalšaTimić, Vukota Timić,Dimitrije Kendereški, Igor Romanić,Vuk Božić,Davor Petrović,Nikola Strinić.Trener, Profesor Vladimir Ilić

Čestitamo učenicima na izuzetnom uspehu!

ОДРЖАНО ФИНАЛЕ “ МАЈСКИХ МУЗИЧКИХ ЧАРОЛИЈА“

У понедељак, 28.маја, у Аполу је одржано финално такмичење “ Мајске музичке чаролије“ између основних школа “ Јован Јовановић Змај“, “ Стевица Јовановић“ и “ Исидора Секулић“.

Програм је водила наша ученица Александра Рођан.

Наше ученице Александра Гојић  је освојила 1-4 ,а  Бианка Маркес је освојила 1-3 место.

Вељко Веселиновић 2-7

Јована Ербес 2-1

Александра Бјелић 2-5

Лука Богданов – похвалницу

Било је уживање и право задовољство слушати овакве вокале који се ретко срећу.

Били смо уз њих и бодрили их, а свака част за организацију.

Посета четвртака родном месту Михајла Пупина

Ученици четвртог разреда су 29. маја у оквиру пројектне наставе на тему “ Када порастем бићу научник“ реализовали мали излет до Идвора – родног места Михајла Пупина. Посетили су Народни дом који представља задужбину коју је велики научник оставио Идвору, као и његову родну кућу – део музејске поставке.

У повратку су обишли и радионицу градитеља виолина Јана Немчека у Ковачици.

Ученици су упознати са техником ручног прављења гудачких инструмената, што им је било врло занимљиво.

Био је ово један изузетан дан садржајно испуњен у потпуности.