Школска 2018/2019. година

Хол школе је 3. септембра био дупке попуњен…много малишана, жагор деце, срећа и радост … зар то није довољно за срећан полазак у школу…

Насмејаних лица малишани су нестрпљиво чекали прозивку.

Ову генерацију првака примиле су учитељице Маријана Унчевић, Гордана Гајин Цветкоски и Катарина Ракиџић.

Свечани програм припремили су ученици 2. разреда са својим учитељима.

Чувамо озон, чувамо здравље!

12.septembra 2018., učenici naše škole, sedmog i osmog razreda, učestvovali su u obeležavanju dana zaštite ozonskog omotača,koji se inače obeležava svakog 16. septembra širom sveta, prema montrealskom sporazumu.

Tom prilikom učenici su napravili prikladne plakate o ozonu i ozonskom omotaču i prikazali ih.Uz to naši đaci su na balonima napisali zanimljive informacije  o ozonu i ozonskom omotaču i pustili ih da lete u vazduh u nadi da će svi oni do kojih njihove poruke stignu  više brinuti o njegovom  očuvanju i obnovi.

Nakon obeležavanja ovog datuma u našoj školi, članovi našeg hora su  učestvovali  u istoimenoj manifestaciji „Čuvamo ozon, čuvamo naše zdravlje“, u Domu omladine u organizaciji  Mladih gorana.

U ovoj lepoj aktivnosti učenike su predvodile nastavnica biologije Ljiljana Konevski, nastavnica muzičkog Tatjana Arsić i nastavnica hemije Vesna Drobnjak.

ЧАС ЗА ПРВАКЕ “ БЕЗБЕДНОСТ ДЕЦЕ У САОБРАЋАЈУ“

27. септембра, у холу школе, Полицијска управа Министарствва унутрашњих послова организовала је едукативно предавање за све ученике првог разреда “ Основи безбедности деце“

ОБЕЛЕЖЕНА ДЕЧЈА НЕДЕЉА!

Програмом Дечјег савеза обележена је Дечја недеља у нашој школи  различитим активностима од 1. – 6. октобра.

Активности су биле разне: Загрљај пријатељства за одрастање без насиља, цртање кредама и исписивање порука за срећно детињство, ликовна радионица “ Моје је право да живим срећно и здраво“, игре лоптицом “ Лепа реч за друга/другарицу, спортски турнир “ Фер плеј игра за срећније детињство“ између четвртака и петака, и турнир у фдбалу.

Наставница музичког Тања Арсић је у оквиру Дечје недеље са ученицима петих разреда реалзовала интересантну и креативну активност “ Мјузиклажа“

Ученици су правили музичке инструменте од рециклажног материјала и са њима изводили песму “ Рециклажа“ свирањем и певањем.

ДАН ЗДРАВЕ ХРАНЕ

Дан здраве хране је обележен 16. октобра у холу школе малим програмом које су припремиле учитељице 3. разреда Ивана Милошев, Сања Живков и Тања Јовић, наставнице биологије Љиљана Коневски и Анђелија Митровић и наст. музичког Тања Арсић. У холу школе су били постављени штандови на којима је била изложена здрава храна коју су ученици дегустирали.

БЕЗБЕДНОСТ ДЕЦЕ НА ИНТЕРНЕТУ

18.октобра у нашој школи је за ученике 5. и 6. разреда, као и за родитеље организовано предавање о безбедности деце на интернету.

Ово едукативно и изузетно значајно предавање је део пројекта Министарства телекомуникација под називом “ Заустави и пријави! Паметно – безбедно“

Ученици су детаљно упознати са свим опасностима које вребају на интернету и друштвеним мрежама. Предавање је пропраћено изузетном презентацијом, а ученици су били веома заинтересовани за ову тему.

Предавање је обухватило насиље на интернету, непримерене садржаје, крађу идентитета, узнемиравање, претње, уцене…

УЖИВАЊЕ И РАДОСТ КОЈУ НАМ ДИВЧИБАРЕ ПРУЖАЈУ

У периоду од 26. октобра до 2. новембра  осамдесет шест ученика наше школе је боравило на Дивчибарама у панчевачком одмаралишту.

Ученике су водили учитељи Зоран Кнежевић, Слађана Маринковић, Ивана Тодоровски, Сања Живков и директорка школе Бранка Бељић.

Шетње су биле озбиљне, али опуштајуће 

Ученици су обишли Црни врх, Голубац, Љити крш, Велика плећа.

Радосни, срећни и испуњени ученици су се вратили кућама са лепим успоменама.

ПЕСМОМ, ИГРОМ, ГЛУМОМ И ДОБРИМ РАСПОЛОЖЕЊЕМ ОБЕЛЕЖИЛИ СМО ДАН НАШЕ ШКОЛЕ

У петак, 23. новембра обележили смо Дан школе.

Тим поводом је приређена свечаност за ученике, родитеље и наше пензионере.

Дободошлицу је пожелела директорка Бранка Бељић.

У програму су учествовали  ученици од првог до осмог разреда, а изузетном представом “ Краљевић гусеница“ су се показали ученици другог разреда који су је припремили са учитељицом Душицом Павлицом у боравку.

Ученици су награђени гломогласним аплаузом пред препуним холом школе. 

ДРУЖЕЊЕ СА ЗАБАВИШТАНЦИМА – БУДУЋИМ ПРВАЦИМА ИЗ ВРТИЋА “ БАМБИ“

У првом полугодишту, наша школа је два пута угостила малишане из предшколске групе вртића “ Бамби“.

15. новембра, ученици другог разреда наше школе са учитељицама Драганом Бућан, Снежаном Киџин и Слађаном Чабриловски угостили су око осамдесеторо малишана, забавиштанаца вртића “ Бамби“.

За то дружење наши другаци су припремили „Игре без граница“ и сами правили медаље за победничке екипе. Био је ово диван дан дружења, радости,смеха и навијања.

30. новембра, наша школа је угостила око педесет предшколаца, будућих првака, из вртића “ Бамби“.

Малишани су имали прилику да погледају прдставу “ Краљевић гусеница“ коју су припремили ученици другог разреда из боравка са учитељицом Душицом Павлицом и уз игру, песму, забаву уживали су и дружили се са нашим ученицима у боравку.

Одушевљене нико није сакрио. 

Кроз игру и покрет оживели смо чаролију среће, другарства и осмеха.

ПОСЕТА САЈМУ НАУКЕ

29.11. четрдесет ученика 6. и 7. разреда су са наставницама Сањом Божић и Исидором Торњански посетиле 12. сајам науке и технике.

Ученици су били одушевљени штандовима који се баве занимљивим начином објашњавања различитих природних појава, новим технологијама, решењима еколошких катастрофа и експериментима у вези са струјом.

УЗ КЊИГУ СЕ МАШТА, УЧИ И У ШКОЛСКОЈ БИБЛИОТЕЦИ ДРУЖИ

Часови у школској библиотеци се увек држе под слоганом“ Нека ти књига не буде брига, већ лепа игра“ ?

Књига код деце треба да пробуди радост читања, уживање и машту.

У библиотеци читамо приче, бајке, причамо о утисцима, цртамо, правимо обележиваче за књиге, прелиставамо часописе, учимо да користимо енциклопедије.

НОВОГОДИШЊА ПРЕДСТАВА ЗА МАЛИШАНЕ

У претпразничком расположењу, новогодишњу чаролију у нашој школи је оживела и представа “ Новогодишње заврзламе од љубави и леда“. У овој иузетно духовитој причи љубав све побеђује. ?

НОВОГОДИШЊИ КОНЦЕРТ

Малим новогодишњим концертом смо обележили крај првог полугодишта и пожелели најлепше жеље за предстојеће празнике.

Концерт је приредила наст.музичког Тања Арсић са ученицима и хором.

Било нам је велико задовољство да ово полугодиште испратимо песмом и добрим музичким ритмом! ?

Награђени спортисти на Дивчибарама

У периоду од 18-25. јануара ученици наше школе – награђени спортисти имали су прилику да уживају на Дивчибарама. Групу од двадест шест ученика су водили наст.физичког Александра Илић и Владимир Илић.

Током боравка ученици су уживали на свежем ваздуху, у снежним чаролијама, пешачили снежним стазама до Црног врха, али највеће уживање им је представљало обука скијања коју је држао наст. Владимир. аСа задовољством су се након пар часова спуштали скијама снежним падинама Дивчибара.

Ведри, насмејани и румени ученици су се вратили кући пуни лепих успомена, а стекли су и нова пријатељства  дружећи се у одмаралишту са ученицима из других школа.

Школска слава – Свети Сава

У недељу, 27.јануара, у присуству великог броја деце и родитеља, наших пензионера и запослених, свечано смо обележили школску славу.

Након резања колача и обраћања свештеника, хор је Светосавском химном отворио програм. Низали су се рецитали, игрокази и песме ученика солиста у пратњи хора.

Програм су припремили вероучитељ Оливер Калиновић и наст. музичког Тања Арсић.

Након свечаног програма, ученицима су подељене переце.

ПОСЕТА НАШЕ ШКОЛЕ ВРТИЋУ “ БАМБИ“

У понедељак, 11.2. наши ученици петог разреда су посетили вртић “ Бамби“ и том приликом су презентовали народну традицију и културу наше земље кроз плес и музику. Кроз радионицу, ученици су певали народне песме, играли коло, представљали народни инструмент фрулу и ношњу. Вртићанци су уживали, учили песму “ Дивна, Дивна…“ и основне кораке народног кола. На крају су заједно са ученицима заиграли коло.

Задовољство и радост нису крили.

Дан заљубљених

Дан заљубљених је обележен симболично у нашој школи 14. 2. 2019. у холу школе кратким музичким програмом. Програм је припремила наставница музичког Тања Арсић са хором и солистима, а певале су се нумере Физика и матиш, Симпатија, Ненаде, Плави сафир, Принцеза, Рама, лама, динг, донг…

Током претходне недеље ученици су писали поруке за своје симпатије и убацивали их у кутију за поруке, а чланови Ученичког парламента су порукице прослеђивали ученицима којима су биле намењене.

Боравак на Дивчибарама

У периоду од 8.2. до 15.2. награђени ученици 6. и 7. разреда боравили су на Дивчибарама у панчевачком одмаралишту. Групу од 22 ученика водила је наставница Сања Божић. Ученици су уживали у зимској идили, клискању и дугим шетњама. Пуни лепих утисака вратили су се кући.

Цвет за Исидору

Сваке године месец фебруар у нашој школи је посвећен обележавању рођења књижевнице Исидоре Секулић, чије име с поносом носи наша школа.

Данас 25.2. реализована је активност „Цвет за Исидору“. Ученици 5. разреда доносили су цвеће које су поставили око Исидорине бисте у холу школе.

Ову активност су организовале наставнице биологије Љиљана Коневски и Анђелија Митровић.

“ИСИДОРИНО“ КЊИЖЕВО ПОДНЕ

У холу наше школе, 5. марта, одржано је мало књижевно подне, на којем су ученици од 5. до 8. разреда читали своја литерарна стваралаштва, инспирисани животом и делом књижевнице Исидоре Секулић. Целокупни догађај оплеменили су ученици наше школе који су извели композиције на гитари. Још једном се показало да наши ученици имају дара за лепу писану реч и поетско изражавање.

Поносимо се њима. Ово књижевно подне припремила је наша наставница српског језика, Милица Алатић.

8. фестивал науке на Дивчибарама

Основци из 12 школа са територије града Панчева учествовали су на 8. Фестивалу науке на Дивчибарама, од 22. фебруара до 1. марта у дечјем одмаралишту на Дивчибарама. Већ осму годину заредом овај програм организује директорка наше школе Бранка Бељић уз подршку града Панчева. Током боравка на Дивчибарама деца су учествовала у програмима које су осмислили професори биологије, хемије, физике и географије који су захваљујући свом радном искуству у школи успели да постигну међупредметно повезивање.

Ученици су у слободно време у преподневним часовима имали организоване шетње по Маљену, прилагођене променљивим временским приликама, а најбољи провод је свакако био освајање Црног врха (1096м). У слободно поподневно и вечерње време играо се стони тенис, а одржан је и турнир. Последње вечери организован је свечани наступ музичке радионице ОШ „Свети Сава“ под руководством наставнице музичког Весне Петков, који су истовремено боравили у одмаралишту.

Општинско такмичење из хемије

У недељу, 3. марта, наша школа је била домаћин општинског такмичења из хемије на коме су своја знања из ове области одмерили ученици 7. и 8. разреда.

22. Међународни сусрет фолклорних пријатеља у Београду

Хор наше школе под вођством наставнице музичког Тање Арсић је учествовао 16. марта 2019. на 22. Међународном сусрету фолклорних пријатеља у Дечјем културном центру у Београду.

Овој лепој манифестацији присуствовало је око 40 ученика петог, шестог и седмог разреда, а водили су их наставници Бојан Стокић, Јелена Царић и Вишња Радић.

Солисти су били следећи ученици наше школе: Милица Брајић и Милица Трајковић са песмом „Сини јако сунце са Косова“, Матеја Лончар и Владан Савић са песмом „Пукни зоро“, Јана Денчић са песмом „Сјајна месечина“ и Хелена Пајић, Андреа Ракочевић и Марија Тодоровић са песмом „Мале моме“.

ОКРУЖНО ТАКМИЧЕЊЕЊЕ ИЗ ХЕМИЈЕ

У суботу, 30.3. 2019. у нашој школи одржано је окружно такмичење из хемије. Имали смо велику част да угостимо педесет седам ученика, младих љубитеља ове природне науке, и двадесет и једног наставника из свих Јужнобанатских опшина. Такмичење је протекло регуларно, а ученици су показали врхунско знање. Чак четрдесет и четири ученика заблистало је на овом такмичењу остваривши врхунске резултате са изузетним бројем бодова, што их је позиционирало на једно од прва три места на скали.

МАЛА  ОЛИМПИЈАДА

У понедељак 8.4.2019. у Хали спортова одржана је Мала олимпијада у којој су учествовали ученици нижих разреда из свих панчевачких основних школа.

Нашу школу представљали су ученици других и четвртих разреда. Ученици другог разреда освојили су 5. место на олимпијади, док су ученици 4. разреда освојили 4. место на такмичењу у игри „Између две ватре“. Ученике су водиле учитељица Слађана Чабриловски (2. разред) и учитељица Ивана Тодоровски (4. разред).

Деца су се лепо забавила у дружењу са својим вршњацима из различитих школа кроз спортске активности и игре. Био је то један диван и занимљив дан за њих.

“НУШИЋЕВИ ЧАСОВИ О ЖИВОТУ“ представа у школи

У холу наше школе 11. априла одржана је представа „Нушићеви часови о животу“, у организацији позоришта „Лектира“, чији је оснивач наш познати млади глумац Иван Јевтовић.

Представа је организована за ученике 6. и 7. разреда. Присуствовао је велики број ученика који су се лепо забавили и на које је представа оставила јако леп утисак.

УСКРШЊА РАДИОНИЦА СА ЗАБАВИШТАНЦИМА

Наша школа је 18. априла угостила дечицу предшколске групе из вртића „Бамби“.  Будући прваци су данас били прави ђаци, а улогу су радо прихватили с радошћу и осмехом. Учитељи и ученици четвртог разреда су припремили за малишане ускршњу радионицу. На радионици су заједно са ученицима четвртог разреда уз песму и игру правили ускршњег зеку и бојили јаја.

У заједничком дружењу сви су уживали. Ученици 4. разреда су малишанима поклонили велика ускршња јаја, рађена посебном техником, која су била велико одушевљење за њих.

МАЈСКЕ МУЗИЧКЕ ЧАРОЛИЈЕ

Мајске музичке чаролије – школско такмичење је одржано 18. априла у холу школе.

Учествовало је пуно ученика од петог до осмог разреда. Комисију за одабир најбољих чинили су проф. соло певања, наш родитељ Светлана Бирка, наст. Тања Арсић, ученице Милена Булатовић, Миња Стојановић и Љубица Стојанов.

Ученици који су прошли на даље такмичење су:

Милица Брајић, Владан Савић, Бианка Маркес, Матеја Лончар, Александра Гојић и Ања Милошевић.  У ревијалном делу приредбе учествују: Милица Трајковић, Милена Пекеч, Хелена Пајић, Марија Тодоровић, Андреа Ракочевић.

ПОСЕТА ВРТИЋА “ КОЛИБРИ“

Данас, 10. маја 2019. , у посети су нам били другари старије предшколске групе из вртића „Колибри“. Дружење је организовано у продуженом боравку, где је децу угостила учитељица Душица Павлица и ученици првог разреда Исидорине школе који иду у боравак. Деца су уживала у различитим активностима-певали су, играли и такмичили се. Дружење је потом настављено у школској библиотеци где их је угостила библиотекарка Марија Станојевић. У библиотеци су деца учествовала у квизу познавања бајки, певала су и играла. Такође су имали прилике да се упознају са богатим садржајем сликовница наше библиотеке.  Било је баш весело, лепо смо се дружили, а малишани су отишли кући пуни позитивних утисака.

КРОС РТС-а

У дворишу ОШ „Исидора Секулић“ у петак, 10. маја, одржан је пролећни крос РТС-а. У веома лепом амбијенту школског дворишта, по лепом времену и уз присуство великог броја ђака и наставника школе, такмичили су се ученици од 1. до 8. разреда у мушкој и женској конкуренцији. Наставници физичког васпитања потрудили су се да добро припреме и обележе стазу и организују трке, тако да је узбуђења било на претек. Сви ученици су учествовали, неко као волонтер, неко као подршка из публике, а највећи носиоци ове лепе спортске манифестације су били такмичари.

Такмичење су организовали наставници физичког, Александра и Владимир Илић, уз помоћ учитеља, наставника школе и ученика волонтера.