Школска 2021/2022. година

Пријем ђака првака

Пријем ђака првака је одржан 1. септембра 2021.године. Срдачну добродошлицу су им пожелели директор школе Лућијан Рођан, психолог школе Мирјана Паул и Драгана Купрешанин,заменица градоначелника.

Ову генерацију првака примиле су учитељице:Драгана Бућан,Снежана Киџин и Бранислава Добриковић.

Караван  НИС-а “Заједници  заједно” у нашој школи

Мисија компаније НИС  наставила се кроз донацију Основној школи „Исидора Секулић“ из Панчева, којој је кроз програм „Заједници заједно 2020“ донирала више од милион динара за опремање информатичког кабинета.

Овим поводом,1.октобра уприличен је свечани обилазак школе, којем су, поред домаћина, присуствовали представници града Панчева и компаније НИС. Истовремено, за ученике школе представници компаније НИС организовали су едукативну радионицу и огледни час на тему примене дигитализације у нафтном бизнису.За госте у школи уприличен је и програм који је припремила балетска школа,,Димитрије Парлић“.

Обележавање Дечије недеље- од 4. до 10. октобра

Ова Дечија недеља је обележена под слоганом,чија су инспирација стихови нашег песника Љубивоја Ршумовића: ,,Дете је дете да га волите и разумете“.Ученици 4-1 и 4-3 одељења су оквиру часа библиотекарства,заједно са библиотекарком,кроз разговор указали на значај права и потребе деце .Своју креативност и знање показали су и на цртежима на тему“Дечија права“.

Ђаци 1. и 2. разреда из продуженог боравка су заједно са учитељицама Душицом Павлица и Тањом Лазаров,направили и украсили пано интересантним цртежима.

Саобраћајни полигон за ученике првог разреда у Бранковој школи

Традиционално, са почетком нове школске године у Основној школи “Бранко Радичевић”, организује се саобраћајни полигон као део практичне наставе за ученике првих разреда основних школа.Ове школске године 5.октобра,наши првачићи су успешно савладали обуку и стекли нова сазнања по питању безбедности ученика у саобраћају.

Првенствo Војводине у ритмичкој гимнастици

На првенству Војводине   у ритмичкој гимнастици, одржаном у суботу, 16.октобра 2021. године,наша ученица 8.разреда,Миона Богданов је освојила једно прво и два трећа места.

Све честитке за нашу Миону!

Изложба макета у Народном музеју Панчево

У суботу,23.октобра 2021.године,група ученика петог разреда је са својим наставницама географије и информатике посетила изложбу макета у организацији МК др Владимира Алексића,а потом и железничку поставку у ,,Вагону“ на Тамишу,где су послушали предавање господина Вебера.

Посета музеју Јована Цвијића и Планетаријуму

У петак, 29.октобра 2021.године,ученици 5-1 одељења су заједно са својом наставницом географије Сањом Божић посетили Меморијални музеј Јована Цвијића и Планетаријум.Поред занимљивог излагања кустоса музеја,ученици су имали прилику да се упознају са животом и делом највећег српског географа.

У Планетаријуму је одржана пројекција филма и интересантно предавање ученицима. Било је веома занимљиво, а утисци су позитивни.

Дан школе, 23.новембар 2021.

И ове године Дан школе  обележавамо  другачије у односу на претходне године...

Наши ђаци су хорским извођењем песама  показали свој  велики таленат и распеваност уз подршку и пратњу наставнице музичке културе Татјане Арсић.

Школско такмичење из математике

Према календару такмичења које је прописало Министарство  просвете, науке и технолошког развоја, а у сарадњи са Друштвом математичара Србије, 03.12.2021. године одржано је школско такмичење из математике у нашој школи.

Учешће је узело 96 ученика од трећег до седмог разреда. 

Пројекат ,,Улога школе у превенцији и заустављању дигиталног насиља“- 13.децембар 2021.            

Од ове године се у нашој школи реализује пројекат,,Улога школе у превенцији и заустављању дигиталног насиља“.Одазвали смо се позиву „Удружење професора  информатике Србије“ и учествујемо као једна од школа- партнера у овом пројекту.

Ученици виших разреда су направили плакате,филмове и презентације,а користили смо ми готове садржаје на ту тему како бисмо кроз радионице,важне ствари представили млађим другарима.

У сусрет новогодишњим празницима

Наши ученици и наставници су својим трудом,креативношћу и маштом направили праву новогодишњу бајку у нашој школи и тиме унели радост,љубав и лепоту.

 

Плесни клуб балерина- интернационално такмичење

На интернационалном такмичењу у Загребу,20.12.2021.године,нашe две  ученице су оствариле успех:

  1. Кристина Секулић,ученица 1-3 разреда, освојила је прво место за соло тачку и 2.место за диско.
  2. Наталија Каут,ученица 8-2 разреда,освојила је четири прва места у категоријама:disco dance,disco freestyle,show dance i open dance.

Све честитке нашим балеринама!

Школска слава – Свети Сава

У четвртак 27.јануара, освештењем славског колача,рециталима и хорским извођењем песама наших  ученика , обележили смо  школску славу-Свети Сава.

Пригодан програм су припремили вероучитељ Оливер Калиновић и наставница  музичке културе Татјана Арсић.

Трка,,У сусрет светском првенству у атлетици 2022"

У уторак, 15. марта, у Народној башти одржана је промотивна улична трка под називом „У сусрет светском првенству у атлетици 2022.“

Лазар Јовановић, ученик наше школе, освојио је прво место у категорији дечака четвртог разреда у трци на 200 метара.

Лара Јовановић је у трци на 100 метара била друга, а Милица Славујац трећа.

Племенит чин вредан дивљења

Наши ђаци су нас опет учинили изузетно поноснима! Није реч о такмичењу, реч је о добром делу о коме нас је обавестила госпођа Јованка. Показали су да знају праве животне вредности, а њихову лекцију из честитости сви би требали да запамтимо.

Организован је и пријем за наше ученике код градоначелника, који је изразио велико задовољство што је имао прилику да у свом кабинету угости ове младе људе.

Свака част овим дечацима и њиховим родитељима на васпитању,а школа може бити поносна што има овакве ђаке!

Првенство Војводине у џудоу

На Регионалном војвођанском првенству у џудоу,одржаном 9.априла,наши ученици су остварили следеће резултате:

  • Вук Станковић (2/1) прво место у категорији до 34 кг,
  • Вукашин Бачевић (2/1) треће место у категорији до 28 кг,
  • Сташа Симанић (2/3) прво место у категорији до 38 кг,
  • Стефан Зубовић (2/2) треће место у категорији до 28 кг.

Честитамо свим ученицима!

Дружење са предшколцима – будућим првацима из вртића “ Бамби“

У уторак,12.априла,наша школа је угостила око деведесет малишана из вртића“Бамби“,будућих првака.

Заједно са нашим ученицима првог и четвртог разреда,учествовали су у ускршњој радионици.Уз песму и игру,дечица су фарбала јаја,цртала и бојила,правила ускршње декорације.

У овим активностима  су сви уживали, на обострано задовољство.

Ускршњи празници

Ученици 1. и 2. разреда из продуженог боравка су заједно са учитељицама Тањом Лазаров и Душицом Павлица направили праву ускршњу  чаролију.Својим ускршњим радовима,школу су украсили и ученици 3-1 одељења-чланови“ Пачворк“ секције са учитељицом Слађаном Маринковић.

Мала олимпијада

У организацији Савеза за школски спорт,у среду 27.априла у Хали спортова на Стрелишту,одржане су Мале олимпијске игре на општинском нивоу.

Учествовали су ученици првог и другог разреда.Наши прваци били су пети, а другаци су освојили треће место.

Честитамо!

Сајам образовања

У четвртак, 28.априла су наши осмаци посетили сајам образовања у Техничкој школи "23. мај".

Том приликом су им се представиле панчевачке средње школе са својим смеровима и занимањима која нуде.

Атлетичари у залету

На Окружном такмичењу из атлетике,одржаном 5.маја у Вршцу, троје наших ученика било је врло успешно.

Ове године скакачи увис осветлили су образ наше школе.

Јована Поповић (8/1) освојила је прво место, Миња Смиљански (6/2) такође је била прва, а Огњен Анђелковић (7/3) је био други у овој дисциплини.

Браво, наши атлетичари!

Карате турнир “Дунав куп“

На карате турниру "Дунав куп",одржаном 8.маја у Новом Бечеју, наша ученица четвртог разреда Миљана Миленковић освојила је 3. место у катама.

Честитамо Миљани!

Трећа у скоку увис

На Међуокружном такмичењу из атлетике, одржаном 11.маја у Новом Саду, наша Миња Смиљански (6/2) освојила је 3. место у скоку увис.

Браво, Миња! Честитамо!

Посета фирми „Brose”

Дана, 13.05.2022. 40 ученика осмог разреда ОШ „Исидора Секулић“ у пратњи својих наставника, посетило је компанију „Brose“ у оквиру програма професионалне орјентације.

Током веома садржајног обиласка ученици су имали прилике да се упознају са производним арсеналом компаније, производним погонима, линијама и процесима и да виде чиме се све бави ова компанија.

На тај начин ученици су стекли увид у професиналност компаније, начине рада, као и потребе компаније за одређеним профилима радника.

Брзином до звезда

На атлетском такмичењу "Брзином до звезда", одржаном 12.маја испред Градске управе, учествовали су ученици трећег и четвртог разреда наше школе.

Након квалификација и полуфиналних трка за учешће на великом финалу у Београду, изборили су се Ирина Лекић(4/1), Елена Радуловић( 4/1), Андреј Опачић( 4/3) и Лазар Јовановић (4/1).

У финалној трци сребрну медаљу освојио је Андреј Опачић, , а бронзанима су се окитили Ирина Лекић и Лазар Јовановић.

Браво и честитамо!

Крос РТС-а“Кроз Србију“

Крос РТС-а одржан је 13.5.2022.године у дворишту  наше школе, а учествовали су ученици од првог до седмог разреда. Наставница физичког васпитања Александра Илић, потрудила  се да добро припреми и организује трку уз  помоћ учитеља.

На крају такмичења већина ученика је добила дипломе за освојено прво,друго и треће место.