Школска 2022/2023. година

Комплетан Летопис за школску 2022-23, можете преузети у ПДФ формату.

Пријем ђака првака

Првог септембра је нашу школу испунио жагор и радост нове генерације првака,који су са нестрпљењем чекали да упознају своје будуће учитељице и нове другаре.

Ове школске године уписано их је укупно 74 и распоређено у три одељења код учитељица:Бранке Панајотовић,Маријане Унчевић и Гордане Гајин Цветкоски.

Добродошлицу првацима и њиховим родитељима пожелели су директор школе Лућијан Рођан и психолог школе Мирјана Трифуновић Паул.

Посета манифестацији "У бојама руја"

У Делиблатској пешчари - на Чардаку, сваке године се у организацији ПД "Јеленак" почетком октобра одржава спортско-еколошка манифестација "У бојама руја".

У суботу, 1.октобра су ученици петог, шестог и осмог разреда, са својим одељенским старешинама, уживали у шетњи и осталим активностима а могли су пробати и планинарски пасуљ.

ДЕЧЈА НЕДЕЉА „ШТА ДЕТЕТУ ТРЕБА ДА РАСТЕ ДО НЕБА!?“

Дечија недеља 2022, под слоганом „Шта детету треба да расте до неба!?“ je одржана од 3. до 9. октобра.

У оквиру обележавања дечије недеље, наши ђаци су реализовали низ активности којима су показали шта им све треба да расту здраво и срећно.

Ученици 2. и 3. разреда су посетили манифестацију,,У бојама руја“. 

Ученици 1. и 2. разреда из продуженог боравка са учитељицамa Душицом Павлица и Татјаном Лазаров су припремили представу,,Снежана у чудној шуми“ за малишане из вртића ,,Бамби“. Сви су уживали уз песму,игру и дружење.

Изложба ликовних радова на тему,,Јесење боје“- 3-3разред

Промоција спорта у дворишту школе у оквиру разних спортских активности -3.разред

Европска недеља програмирања

У нашој школи је 16.октобра, обележена "Европска недеља програмирања" (Europe Code Week) кроз радионицу која је приказала практичну примену програма“Scratch“ и њему сродних и показала како се могу програмирати дрон и робот.

У радионици су учествовали ученици 6-1 који похађају додатну наставу информатике, а активност је реализована након позива организатора ове европске манифестације која ове године обележава своју десетогодишњицу. Наша школа је у истој учествовала више пута са активностима које су биле изузетно посећене и позитивно оцењене те нам је част што смо позвани да и сада будемо део те приче.

Посета Народном музеју у Панчеву

Ученици 6-1 наше школе су са наставницом географије Сањом Божић обишли  у петак, 21 октобра изложбу у Народном музеју Панчево под називом  "Дискотека у кући једног министра".

Ученици су били у прилици да се упознају са музиком, модом и идејама 60 година 20. века.

 

Посета Музеју илузија

Наши седмаци су 22.октобра заједно са наставницом физике Зорицом Станкић посетили фасцинантни Музеј илузија у Београду.

Сјајно су се забављали решавајући Дилема игрице - дрвене мозгалице, научили понешто о перцепцији, људском мозгу и сазнали више о оптици, геометрији, биологији, психологији и о томе зашто очи виде ствари које мозак не разуме.

Општинско такмичење у кошарци

Ученице наше школе освојиле су 1. место на Општинском такмичењу у кошарци.

Такмичење је одржано 31. октобра у ОШ "Стевица Јовановић".

Екипу су чиниле Нина Злоколица, Сташа Васиљевић, Јована Миловановић, Миња Смиљански, Кристина Живановић, Хана Лончар и Нина Романић.

Овим победама девојчице су оствариле пласман на окружни ниво такмичења.

Настава у природи на Дивчибарама

Награђени ученици трећег и четвртог разреда су у периоду од 4. до 11. новембра 2022. боравили на Дивчибарама у панчевачком одмаралишту са учитељицама Сањом Живков,Иваном Милошев,Тањом Јовић,Слађаном Маринковић и учитељем Зораном Кнежевићем.

Током боравка на Дивчибарама редовно је одржавана настава, као и ваннаставне активности-спортске активности,шетње,едукативне радионице,неизоставни маскенбал и наравно дружење и уживање у природи.

Концерт ,,Јесен у нашем сокаку“

У Дечијем културном центру у Београду,20.новембра одржан је концерт,,Јесен у нашем сокаку“ на којем је учествовао и хор наше школе у пратњи наставнице Татјане Арсић.

Концерт је био прелеп,публика дивна,а наша школа је за учешће и сарадњу у организацији концерта добила захвалницу.

Међународни џудо турнир

На Међународном џудо турниру Трофеј Градишке одржаном 20. новембра, наш Вукан Таушан (2/2) освојио је златну медаљу.

Честитамо!

Балканска музичка и плесна олимпијада

На VI BALKAN MUSIC & DANCE OLYMPIAD  у Београду, одржаној 20. новембра,наша ученица Кристина Секулић (2/3) освојила је прво место за диско шоу.

Дан школе

У четвртак, 23. новембра  обележили смо Дан школе. Тим поводом је приређена свечаност за ученике, родитеље и наше пензионере,а срдачну добродошлицу свима је пожелео директор школе Лућијан Рођан.

У програму је учествовао наш хор у извођењу прелепих песама у пратњи наставнице Татјане Арсић и ученици 6.и 7.разреда(чланови драмске секције), који су заједно са наставницом српског језика Исидором Торњански припремили занимљиву представу,,Баба Јага“.

Сви учесници су награђени громогласним аплаузом пред препуним холом школе.

Поводом Дана школе изложени су и радови ученика у холу школе-портрети Исидоре Секулић,грбови школе и графити.

Међународни џудо турнир

На Међународном џудо турниру,одржаном 24.новембра у Босни,наши ученици Урош Зубовић (2/3) и Стефан Зубовић (3/2) освојили су 2. место у категорији до 10 година.

Одличан резултат наших пливача на Окружном такмичењу

На окружном такмичењу у пливању,одржаном 28.новембра на Градском затвореном базену у Панчеву,наши ученици су остварили следеће резултате:

  • Искра Андрић (5/3) освојила је 1. место делфин стилом.
  • Сергеј Гашовић (8/2) пливао је делфин и био је други.
  • Михајло Шугић (8/2) у краул трци освојио је сребрну медаљу.

Браво и све честитке за наше делфине!

Обележавање 100 година од рођења Душка Радовића

Поводом обележавања 100 година од рођења нашег великог писца Душка Радовића,29.новембра организован је час са ученицима 4/1 и 4/2 одељења, који је осмислила библиотекарка школе.Ученици су надахнути његовим познатим стиховима,читали, и илустровали песмице по свом избору.Затим су на веома креативан начин осмислили и написали причу на основу три изабрана наслова песама Душка Радовића.

На крају су заједно израдили пано на коме су истакнути најзанимљивији радови. 

Окружно такмичење у кошарци

На Окружном такмичењу у кошарци,одржаном 30.11.2022.године у Ковину,

наше ученице: Нина Злоколица (8/3), Хана Лончар (6/1), Јована Миловановић (7/3), Сташа Васиљевић (6/1), Миња Смиљански (7/2) и Нина Романић ( 7/2) освојиле су 2. место .

Све честитке нашим кошаркашицама!

Шампиони на Међуокружном у баскету 3x3

На Међуокружном такмичење у баскету 3x3, одржаном 13.12.2022. у Зрењанину,наши момци су опет бриљирали.

Честитамо Андреји Стринићу, Луки Томашевићу, Милану Љубисављевићу и Огњену Анђелковићу прво место на Међуокружном и пласман на Државно првенство!

Браво, момци!

Три медаље за нашу Кристину на Међународној олимпијади музике и плеса 

На 9. Међународној олимпијади музике и плеса,одржаној у Софији, у Бугарској, 11. децембра, наша ученица Кристина Секулић (2/3) освојила је:

1. место за групну кореографију,

2. место за Disco dance show и

3. место за Disco solo show.

Првенство Војводине у ритмичкој гимнастици

На Првенству Војводине у ритмичкој гимнастици одржаном у Новом Саду, 15. децембра, наша ученица Миона Богданов освојила је сребрну медаљу за вежбу са чуњевима.

Прваци постали чланови библиотеке

Да je библиотека једно чаробно место у школи, препуно књига различитог садржаја,открили су ученици првог разреда када су са библиотекарком имали свој први час.

На почетку часа наши прваци су научили шта је библиотека, чиме се бави библиотекар, која су правила понашања у библиотеци,како се чувају књиге и зашто је читање важно. У другом делу часа дружили су се са књигама,углавном сликовницама, разгледали их и прелиставали.На крају овог дивног дружења, свако од њих је добио чланску картицу. 

Такмичење у теквондоу

28. децембра, наша ученица Андреа Драгојевић проглашена је за најбољу кадеткињу у теквондоу.

У сусрет новогодишњим празницима

Ученици другог разреда из продуженог боравка и њихове учитељице Тања Лазаров и Душица Павлица, били су баш вредни и креативни.

Китили су јелку,правили кутак за фотографисање,писали писмо Деда Мразу,правили пахуље од папира,писали жеље за наредну годину,радили радове на тему зиме и све то помажући једни другима уз осмех и радост.

Школска слава – Свети Сава

У петак, 27.јануара, у присуству великог броја деце, родитеља и запослених, свечано смо обележили школску славу.

Након резања колача и обраћања свештеника, хор је Светосавском химном отворио програм. Затим су уследили рецитали ученика трећег,четвртог и петог разреда,позоришна представа,,Свети Сава,дечак и мрави“, коју су извели ученици 4-1 разреда и хорско извођење песама у пратњи наставнице музичког Тање Арсић.

Програм су припремили вероучитељ Оливер Калиновић и наставница музичког Тања Арсић.