Продужени боравак

Продужени боравак

Продужени боравак за ученике 1. и 2. разреда је посебно организована служба у наменским просторијама школе са стручном бригом о деци пре и после редовних часова, а подразумева редовну исхрану и безбедан и осмишљен боравак ученика првог и другог разреда у школи, у време када су родитељи на свом послу.

Рад у боравку организован је у две смене. У нашој школи постоје две групе боравка, једна за ученике првог разреда и друга, за ученике другог разреда.

О деци у боравку брину учитељице Душица Павлица и Бојана Вучинић.

Када ученици иду у послеподневну смену, продужени боравак ради преподне (7:00 - 13.00), а када је настава у преподневној смени, деца у продуженом боравку остају после школе (11.30 - 17.00)

Просторије продуженог боравка састоје се од велике учионице која је опремљена савременим наставним средствима, друштвеним играма, играчкама, и трпезарије у којој се организује доручакручак и ужина.

Поред израде домаћих задатака, у продуженом боравку ученици на разне начине утврђују и проширују своја знања. Током радног дана ученици се баве и израдом ликовних радова, тематских паноа, припремају се и изводе луткарске и игране представе, организују квизови знања, маскенбали, гледају цртани филмови, слуша се музика, одлази у школску библиотеку...

Највећу радост им приушти слободно време у боравку проведено у игри и спортским активностима у школском дворишту.

Деца с осмехом и великом радошћу долазе у боравак јер осећају у њему топлину, сигурност и доживљавају га као свој други дом.

За школски боравак, родитељи се опредељују попуњавањем анкетног листића приликом тестирања ученика. Предност имају деца чија су оба родитеља запослена.